Óvszer

Sokan ódzkodnak az óvszer használatától. A férfiak többnyire arra hivatkoznak, hogy csökkenti az erotikus élményt, szorít, zavar, kellemetlen a szaga, macerás a használata.  A nők meg néha a bizalmatlanság jeleként tekintenek rá, megbántódnak, ha partnerük ezzel hozakodik elő.

 

Ha elolvastad az STD-kel kapcsolatos tudnivalókat, könnyen beláthatod, hogy ezekért a kényelmetlenségekért bőségesen kárpótol az, hogy magadat és partneredet is biztonságban érezheted.

Az óvszert a hüvelyi, az orális és az anális szexhez, minden esetben, az aktus teljes ideje alatt használni kell, legalábbis, ha a betegségek elleni védekezés a cél! Csakis ebben az esetben jelent védelmet.

Soha ne használj sérült, lejárt szavatosságú vagy már használt óvszert!

Próbálj ki többféle márkát, válaszd ki a számodra leginkább megfelelőt.

Ha szükséges, használj vizes alapú síkosítót! A kenőcsök, krémek tönkreteszik az óvszert. A nyállal való síkosítás nem jó ötlet, mert a nyálban is lehetnek kórokozók.

Orális szexhez ízesített óvszerek kaphatóak, érdemes ezeket is kipróbálgatni.

Női óvszer: Nálunk még sokkal kevésbé terjedt el a női condom, de ezt is lehet kapni pl. megrendelheted az interneten. Ezt általában azok a nők használják, akiknek a partnere viszolyog a férfi óvszertől, és nem szereti, ha az együttlét közben kell felhúznia. Próbáljátok ki, hátha nektek ez fog bejönni.

Dental dam: Az orális szex azon formája, ahol a női nemi szerv érintkezik a partner szájával, szintén fertőzés lehetőségét hordozza, mindkét fél számára. Még kevésbé elterjedt védő felszerelés idehaza az angolul dental dam-nek nevezett latex vagy szilikon lapocska, melyet a nemi szervre kell helyezni. Viszont szellemes megoldással egy közönséges férfi óvszerből is ki lehet alakítani, a mellékelt ábra szerint. Lehet, hogy elsőre bizarrnak tűnik ez a megoldás, de ha jobban belegondolsz, talán meg tudsz ezzel barátkozni, hiszen bizony elég sok gondot levehet a válladról.

Hogyan készíts dental dam-et?

Dental dam – latex lapocska készítése nagyon-nagyon könnyű!  Amire szükséged van hozzá, mindössze egy olló, egy férfi óvszer és 30 másodperc. Így csináld:

ovszer-1

Óvatosan vedd ki az óvszert a csomagolásából és tekerd le

ovszer-2

Vágd le az óvszer tetejét és az alját és vágd el hosszában az így kapott hengert.

ovszer-3

Nyisd szét az óvszert négyszögletes lapocskává. És kész is! Máris lett egy hatékony védelmet nyújtó dental dam-ed!

Ötlet: a síkosítóval és spermaölővel kezelt óvszerek íze általában nem annyira kellemes, de ha ízesített vékony latex óvszerrel kipróbálod ki, az fokozhatja az élvezetet. Ma már számos íz közül választhatsz – próbálj ki néhányat, hogy megtaláld a kedvenc ízedet!

Ha végül pedig úgy döntesz, hogy elhagynád ezeket a védő felszereléseket, menjetek el partnereddel STD-szűrésre, és csak akkor lépjetek ezek nélkül intim kapcsolatra, ha mindketten egészségesnek bizonyultatok, és persze soha nem csaljátok meg egymást.

Kövess minket